Leírás
Olej z vlašských orechov sa vyrába lisovaním jedlých vnútorných častí vlašských orechov za studena, čo je proces mechanického štiepenia, ktorý pomáha zabezpečiť, aby sa vysoko kvalitné nenasýtené mastné kyseliny v oleji z vlašských orechov nepoškodili. Obľubovali ho už starí Gréci. Do Európy ho priniesli Francúzi, ktorí ho spočiatku považovali za "tuk chudobných" a od 12. storočia zaujímal významné miesto v gastronómii..
Olej z vlašských orechov má nielen skvelú chuť, ale aj cenné živiny. Má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, najmä omega-6 a omega-3 mastných kyselín. Obsahuje tiež vitamíny A, B a E, horčík a antioxidanty. Je tiež obľúbenou zložkou v kozmetickom priemysle, pretože vďaka obsahu vitamínu E a antioxidantov je vhodný na liečbu širokej škály kožných problémov
Navrhované použitie oleja z vlašských orechov
Orechový olej by sa mal používať za studena, pretože teplo môže poškodiť cenné látky, ktoré obsahuje.. Neváhajte ho použiť na ochutenie čerstvých šalátov, dusenej zeleniny, mäsových a cestovinových pokrmov alebo ním zľahka pokvapkajte kúsok toastu, aby ste si pripravili nebeské a zdravé občerstvenie.
Olej z vlašských orechov je náchylný na rýchle žltnutie, preto sa po otvorení odporúča skladovať ho v uzavretej nádobe v chladničke..
Čistá hmotnosť 250 ml
Zložky:olej z vlašských orechov lisovaný za studena
Krajina pôvodu Maďarská republika
Priemerná výživová hodnota v 100 ml výrobku:
- Energetická hodnota: 3700 kJ / 900 kcal
- Tuky: 100 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 91
- Sacharidy 0 g
- z toho cukor: 0 g
- Bielkoviny(protein): 0 g
- Vlákniny: 0 g
- Soľ: 0 g
Skladovanie: na chladnom mieste
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!